En god förrätt
Grillade pilgrimsmusslor med lufttorkad skinka och basilikaolja
- 8 st pilgrimsmusslor
- 3 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 tsk rapsolja
- 40 g lufttorkad skinka
- 0,5 st baguette
Basilikaolja:
- 1 dl finhackade basilikablad
- 3 msk rapsolja
- 1 msk ljus vinäger eller pressad citron
- 1 tsk honung
- 0,5 krm salt
·
· Gör så här
· Rör ihop eller mixa alla ingredienser till basilikaoljan.
·Tina pilgrimsmusslorna om de är frysta. Torka dem torra, salta, peppra och pensla dem med olja. Halstra eller grilla i varm stekpanna eller på grill tills de precis är genomvarma, 1-2 minuter per sida. Dela skinkbitarna och stek dem i torr stekpanna eller grilla dem tills de blivit lite knapriga.
· Rosta eller smörstek baguetteskivorna. Lägg en skiva skinka och en mussla på varje och ringla över basilikaoljan
Kommentarer
Trackback