En god förrätt

Grillade pilgrimsmusslor med lufttorkad skinka och basilikaolja

  • 8 st pilgrimsmusslor
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk rapsolja
  • 40 g lufttorkad skinka
  • 0,5 st  baguette

Basilikaolja:

  • 1 dl finhackade basilikablad
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk ljus vinäger eller pressad citron
  • 1 tsk honung
  • 0,5 krm salt

·          

· Gör så här

· Rör ihop eller mixa alla ingredienser till basilikaoljan.

·Tina pilgrimsmusslorna om de är frysta. Torka dem torra, salta, peppra och pensla dem med olja. Halstra eller grilla i varm stekpanna eller på grill tills de precis är genomvarma, 1-2 minuter per sida. Dela skinkbitarna och stek dem i torr stekpanna eller grilla dem tills de blivit lite knapriga.

· Rosta eller smörstek baguetteskivorna. Lägg en skiva skinka och en mussla på varje och ringla över basilikaoljan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback